Recept

Garnáti s česnekovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25825

Ingredience

5 g Citronová kůra
850 g Garnát obecný
40 g Kopr čerstvý
125 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
2% Sacharidy 7 g
41% Tuky 31 g
90% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Garnáti s česnekovým máslem postup přípravy receptu:

1

Garnáty omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem. Garnáty osolíme a opepříme, rozložíme do mísy a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mezitím nakrájíme omytou pažitku na jemné kroužky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Zbývající máslo utřeme do pěny a smícháme s česnekem, petrželkou, pažitkou a koprem. Okořeníme solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou. Garnáty vyjmeme z trouby a rozložíme na ně ochucené máslo. Ve velmi horké troubě zapékáme shora dalších 5 minut.

2

Podáváme s toskánským bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept