Recept

Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26166

Ingredience

80 g Cukr krupice
25 g Cukr vanilka
500 g Kompot třešňový
130 ml Likér pomerančový
2 ks Limetka
300 g Listové těsto
30 g Mandle
250 g Mascarpone
150 g Smetana 12% (konzumní)
25 g Solamyl - bramborový škrob
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,228 kcal
Kilojoule 5 137kJ
27% Sacharidy 97 g
69% Tuky 52 g
2% Sodík 37 mg
23% Bílkoviny 13 g

Opilá třešňová omáčka k limetkovým mističkám postup přípravy receptu:

1

Třešně vypeckujeme, přidáme likér a cukr, přivedeme k varu.

2

Solamyl rozmícháme v trošce vody. Přidáme k horkým třešním, necháme přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme na plát a vykrájíme kolečka podle velikosti zapékacích misek. Ty potom vložíme do misek a potřeme bílkem, posypeme strouhanými mandlemi a cukrem.

3

Pečeme v horké troubě 15-20 minut. Střed horkých mističek trochu promáčkneme lžící. Mascarpone smícháme s limetkovou kůrou a vymačkáme šťávu. Přidáme ušlehanou šlehačku.

4

Směsí naplníme vychladlé mističky a podáváme s teplou nebo studenou třešňovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept