Pečené banány s ořechovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené banány s ořechovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26167 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
4 ks | Banány |
100 ml | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
1 šálek | Káva Espresso |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Máta |
25 g | Med včelí |
50 g | Ořechy vlašské |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
120 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 74,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 97,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Cukr krupice, Káva Espresso, Máta, Med včelí, Ořechy vlašské, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené banány s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z cukru svaříme světlý karamel, přimícháme nasekané ořechy, necháme na talíři ztuhnout. Zahřejeme med, smetanu a espresso a rozpustíme karamel. Omáčku necháme trochu vychladnout. Banány oloupeme, podélně rozpůlíme, pokapeme citronovou šťávou. V pánvi rozehřejeme máslo a banány na něm asi 5 minut opékáme. Banány upravíme na talíře, přelijeme je omáčkou a přidáme porci vanilkové zmrzliny. Ozdobíme mátou. |