Koláč s mletým masem a dýněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s mletým masem a dýněmi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Dýně |
2 ks | Hřebíček |
1 kg | Listové těsto |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
6 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 109,6mg |
Draslík | 437,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Hřebíček, Olej rostlinný, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s mletým masem a dýněmi postup přípravy receptu:
1 | Oloupané dýně nakrájíme na kusy a dáme vařit. Uvařené scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mleté maso. Přidáme pokrájená rajčata, vejce, strouhaný sýr, skořici, hřebíček, sůl, pepř a nakonec rozmixované dýně. Vše pořádně promícháme, aby se suroviny propojily. |
3 | Listové těsto rozválíme na pláty a nařežeme podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 4 nebo 5 plátků, každý pomazaný rozpuštěným máslem. Na plátky navršíme směs a pokryjeme zbylými plátky, opět pomazanými rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu, až vršek zrůžoví. Můžeme podávat teplé i studené. |