Milánské dršťky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milánské dršťky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
100 g | Cibule |
1300 g | Dršťky syrové |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,6 g | Muškátový květ |
0,6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
20 g | Sůl |
35 g | Šunka dušená |
35 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Tuk |
650 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 172,3mg |
Draslík | 106,9mg |
Vláknina | 942,0mg |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dršťky syrové, Muškátový květ, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Milánské dršťky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme na menší kusy. Vložíme je do vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vícekrát vyměníme vodu. |
2 | Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na tenké nudle (4-5cm dlouhé). |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme mletý květ, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme ji. Přidáme ještě mletý pepř, rajčatový protlak, utřený česnek a přelijeme vlažný vývar. Dobře rozšleháme, osolíme a nejméně 20 minut provaříme. |
4 | Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na nakrájené dršťky, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, omytou a rozsekanou petrželovou nať a vše povaříme. |
5 | Při podávání každou porci posypeme strouhaným sýrem. |