Linecká očka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecká očka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2686 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 110,6mg |
Draslík | 14,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linecká očka postup přípravy receptu:
1 | Do hladké mouky rozsekáme máslo, přidáme žloutky, cukr a vypracujeme těsto. Necháme je krátce odpočinout v chladu. |
2 | Těsto rozválíme na placku asi 1cm silnou. Vykrajujeme kolečka o průměru asi 5cm, polovinu plných a polovinu a očkem uprostřed. Kolečka s očkem potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Všechna kolečka upečeme lehce dorůžova. Po upečení je spojujeme meruňkovou zavařeninou. |