Kapustové závitky s kapari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové závitky s kapari
Kapustové závitky s kapari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26992 |
Ingredience
masová náplň | |
---|---|
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
2 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rýže předvařená (parboiled) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
2,5 dl | Vývar zeleninový |
Kapustové závitky s kapari | |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 116,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 314,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Oregano sušené, Pepř bílý, Pepř cayenský, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Kapusta hlávková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové závitky s kapari postup přípravy receptu:
1 | Větší (světle zelené) listy kapusty omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat. |
2 | Česnek s cibulí očistíme a drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | Do mísy dáme mleté vepřové maso, předvařenou rýži, drobně nakrájené kapary, vejce, oregano, kmín, pepř, sůl, česnek, cibuli a petržel. Směs dobře vymícháme a rozdělíme ji na 8 dílů. Na každý kapustový list položíme kopeček masové směsi. Okraje kapustového listu přeložíme dovnitř přes náplň, list pevně zabalíme a upevníme párátkem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. |
4 | Závitky poskládáme do bambusových košíčků a na každý závitek položíme plátek rajčete, které opepříme cayenským pepřem. |
5 | Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut. |
6 | Podušené kapustové závitky podáváme k dušené rýži. |