Ravioly po tivolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioly po tivolsku
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27100 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Klobása Chorizo |
40 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
10 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
300 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
200 g | Telecí plec |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 252,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Klobása Chorizo, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Telecí plec, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioly po tivolsku postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme a na pánvi 5 minut podusíme. Scedíme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Na másle osmažíme telecí maso s nasekanou klobásou, potom umeleme. Na kostičky nakrájenou housku namočíme do šťávy po masu a společně se zeleninou, nastrouhaným sýrem a vejci ji přidáme k umletému masu; osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Smícháme vše dohromady. |
3 | Připravíme hladké těsto z předepsaných surovin a vody. Náplň klademe na dlouhý proužek těsta, přeložíme a nakrájíme čtverečky — ravioli. Uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ochutíme masovou omáčkou, kterou jsme připravili povařením hovězího masa, cibule, celeru, mrkve, rozmarýnu, vína, rajčat, vývaru a másla. |
4 | Ravioli podáváme ještě horké a sypané parmezánem. |