Čekankové fagottini s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankové fagottini s ančovičkami
Čekankové fagottini s ančovičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27112 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
150 g | Čekanka |
3 g | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Na omáčku | |
180 g | Ančovička - filety |
1 ks | Feferony |
8 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 421,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Čekanka, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Ančovička - filety, Feferony, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankové fagottini s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Čekanku uvaříme a nakrájíme nadrobno. Smícháme ji se sýrem, muškátovým oříškem, olejem, solí a pepřem a necháme ji vychladnout. Zaděláme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme kolečka. Do středu každého kolečka dáme 1 lžičku čekankové náplně; okraje ohneme k sobě a prsty přimáčkneme, tak utvoříme fagottini; necháme je stranou. Nakrájenou šalotku podusíme na pánvi s olejem a feferonkou, přidáme maso z ryby nakrájené na kostičky a podlijeme vínem. |
2 | Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Fagottini vaříme 3-4 minuty a ochutíme je omáčkou, ke které jsme přidali trošku a pepř. Ihned podáváme. |