Jednoduchý recept

Citrónová pěna

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 27705

Ingredience

1 ks Citrony
130 g Cukr krupice
175 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
90 ml Zakysaná smetana
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
11% Sacharidy 39 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 209 mg
17% Bílkoviny 10 g

Citrónová pěna postup přípravy receptu:

1

Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi.

2

Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru.

3

Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody.

4

K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém.

5

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.

6

Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh.

7

Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit.

8

Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept