Jednoduchý recept

Kohoutí hřebínky na víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28179

Ingredience

150 ml Bešamel
50 g Cibule
50 g Karotka
400 g Kohoutí hřebínky
200 g Kohoutí varlata
40 g Máslo čerstvé
10 g Paprika mletá sladká
400 g Rýže dušená
200 ml Víno madeira
400 ml Vývar drůbeží
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 860kJ
10% Sacharidy 36 g
20% Tuky 15 g
23% Sodík 466 mg
10% Bílkoviny 6 g

Kohoutí hřebínky na víně postup přípravy receptu:

1

Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí varlata odblaníme, důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s karotkou, lehce orestujeme, přidáme hřebínky, varlata, žampiony, osmahneme, podlijeme vínem Madeira, podusíme, necháme víno ze dvou třetin vyvařit a zalijeme vývarem, ve kterém se vařily hřebínky. V bešamelu rozmícháme lžičku mleté papriky a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a omáčka nezhoustne.

3

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
barush.dufi@seznam.cz
Kohoutí hřebínky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde se dají koupit kohoutí hřebínky. Děkuji za radu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept