Čokoládové karamely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové karamely
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28186 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr moučkový |
100 ml | Med včelí |
40 ml | Olej stolní |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 32,7mg |
Draslík | 235,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Med včelí, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové karamely postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu nastrouháme. Smetanu uvedeme k varu, smícháme s čokoládou, cukrem a medem. Za stálého míchání opět uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon a vaříme dál. Při 125 °C přendáme hrnec do vodní lázně. |
2 | Mramorovou desku potřeme olejem, ze čtyř kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu. |