Jednoduchý recept

Holoubata s artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28241

Ingredience

200 g Artyčoky
60 g Cibule
1000 g Holoubata
50 g Karotka
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
10 g Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
10 g Sůl
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 883kJ
9% Sacharidy 34 g
44% Tuky 33 g
68% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Holoubata s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Holoubata rozpůlíme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, artyčoky očistíme, odřízneme horní části, spodní části nakrájíme na kostičky.

2

V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku, artyčoky a osmahneme, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme trochou mouky, necháme orestovat a teprve nyní vložíme půlky holoubat. Podlijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme hodinu za občasného podlévání vodou nebo vývarem a potírání masa vypečeným tukem.

3

Půlky holoubat upravíme na talíře, jako přílohu použijeme dušenou rýži, kterou přelijeme šťávou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept