Zeleninové míčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové míčky
Zeleninové míčky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28362 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
230 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Kari pasta zelená |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
16 plátek | Těsto Wonton |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 342,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hrášek, Limetková šťáva, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta zelená, Těsto Wonton mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové míčky postup přípravy receptu:
1 | Před přípravou zeleniny povaříme brambory ve vroucí vodě, poté je slijeme. Ve woku rozehřejeme olej a orestujeme připravené brambory, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a pastu a pečeme dozlatova. Nakonec přimícháme hrášek, šťávu a sůl, krátce smažíme. |
2 | Plátky těsta potřeme rozšlehaným vejcem, naplníme zeleninou a uzavřeme do tvaru míčku. Smažíme ve woku na slunečnicovém oleji dozlatova, asi 5 minut. |