Králičí kýta na víně s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí kýta na víně s žampiony
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Králičí maso |
0,3 kostka | Masox |
20 g | Olej rostlinný |
40 g | Protlak rajčatový |
10 g | Slanina vepřová |
1 dl | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 60,4mg |
Draslík | 495,5mg |
Vláknina | 920,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Králičí maso, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí kýta na víně s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Kýtu prošpikujeme proužky slaniny, česnek drobně nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky. V 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky masoxu. |
2 | V hlubším rendlíku na oleji orestujeme maso, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme česnek, bílé víno, žampiony, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Maso podáváme s necezenou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené brambory. |