Bílá bábovka jaffa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá bábovka jaffa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28985 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
155 g | Čokoláda bílá |
250 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
250 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
315 g | Samokypřicí mouka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda bílá, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá bábovka jaffa postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do ohnivzdorné misky vložíme nastrouhanou bílou čokoládu a ve vodní lázni ji necháme za stálého míchání rozpustit na hladkou kaši. Poté dáme misku stranou, aby čokoláda vychladla. |
2 | Máslo a cukr utřeme v míse do nadýchaného krému. Vmícháme vejce, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, likér a vychladlou čokoládu. |
3 | Přisypeme mouku, přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme 30 minut. |
4 | Poté necháme 5 minut ve formě odpočinout, vyklopíme a necháme vychladnout. Ozdobíme moučkovým cukrem, případně kandovanou pomerančovou kůrou a podáváme. |