Clafoutis s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Clafoutis s višněmi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29161 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
0,3 l | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 193,6mg |
Draslík | 348,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Máta, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Clafoutis s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Višně omyjeme a necháme okapat. |
2 | Vejce, bílek a cukr ušleháme do pěny. Přimícháme mléko, sůl, vanilkový cukr a mouku, přidáme višně a promícháme. Těsto vlijeme do připravené zapékací misky a vložíme na 40 minut do trouby. Před podáváním zdobíme snítky máty. |