Dezert z krupice a hrozinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert z krupice a hrozinek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29530 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
40 g | Hrozinky |
100 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
270 g | Pšeničná krupice |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 425,2mg |
Draslík | 108,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert z krupice a hrozinek postup přípravy receptu:
1 | Mléko uvedeme k varu, poté odstavíme a postupně vmícháme krupici. |
2 | Hrnec dáme na plotnu a necháme povařit 5 minut. |
3 | Poté vmícháme cukr, máslo, žloutky a hrozinky. Směs nalijeme do formiček a necháme 6 hodin chladit. Doba chlazení je závislá na velikosti formiček, desert musí ztuhnout tak, aby šel dobře vyklopit. |