Jednoduchý recept

Povidlová omáčka rychlá

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30684

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
4 polévková lžíce Povidla švestková
1 polévková lžíce Pudinkový prášek - jahodový
1 špetka Skořice mletá
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 366kJ
6% Sacharidy 23 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 40 mg
1% Bílkoviny 0 g

Povidlová omáčka rychlá postup přípravy receptu:

1

Povidla v rendlíku rozšleháme s vodou, poté vmícháme skořici, umletý hřebíček a strouhanou pomerančovou kůru. Povidla vaříme do hladké hmoty, do níž zamícháme ve vodě rozšlehaný pudinkový prášek s cukrem. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Poznámka

Omáčka se hodí k suchým vdolkům, případně k neplněným tvarohovým a kynutým knedlíkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept