Fettuccine podle Alfreda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine podle Alfreda
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 30869 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 12,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine podle Alfreda postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci zahřejeme máslo, vlijeme smetanu a uvedeme do varu. Za stálého míchání povaříme 5 minut. Poté přidáme parmezán a dle chuti osolíme a opepříme. Plotnu vypneme. |
2 | Ve velkém hrnci připravíme těstoviny dle návodu na obalu. |
3 | Smetanovou omáčku znovu ohřejeme a vložíme do ní těstoviny. Ochutnáme a dokořeníme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem na posypání. |