Pomazánka z vařeného uzeného a hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z vařeného uzeného a hovězího masa
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30888 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Hovězí maso vařené |
30 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 polévková lžíce | Křen |
3 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 223,5mg |
Draslík | 162,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Hovězí vývar základní, Křen, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z vařeného uzeného a hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Vařené hovězí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme na masovém strojku. Vařené uzené maso jemně pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme okurky, omytý křen jemně nastrouháme. Vše dobře promícháme v míse, přisypeme mletou papriku a špetku soli. Je-li pomazánka příliš tuhá, lze ji zředit vývarem z hovězího masa. |