Špagety se šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se šafránem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 30911 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Šafrán |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
350 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka drůbeží |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 193,6mg |
Draslík | 29,2mg |
Vláknina | 41,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana čerstvá ke šlehání, Špagety, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se šafránem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vaříme dle návodu na obalu. |
2 | Mezitím do většího hrnce dáme šafrán, vlijeme 30 ml vody a uvedeme do varu. Hrnec odstavíme z plotny a necháme chvíli odstát. |
3 | Poté do hrnce se šafránem vložíme nakrájené proužky šunky. Přimícháme parmezán a smetanu. Dle chuti osolíme a opepříme. Za stálého míchání ohříváme. Když omáčka začně probublávat, odstavíme ji a přidáme žloutky. Důkladně ušleháme a dle chuti dosolíme a dopepříme. |
4 | Uvařené těstoviny ihned smícháme s omáčkou a podáváme s trochou nastrouhaného parmezánu. |