Sardinská svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinská svíčková
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
800 g | Hovězí svíčková |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže dušená |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 285,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Rýže dušená, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinská svíčková postup přípravy receptu:
1 | Maso opereme, osušíme a nařežeme z něj 8 plátků. Mírně rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem. |
2 | Předehřejeme troubu na 250 °C. |
3 | Cibuli oloupeme a nasekáme. Uvedeme zeleninový vývar do varu, uvaříme v něm rýži podle návodu na obalu. Rozehřejeme máslo na pánvi, opečeme v něm maso z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat. |
4 | Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a položíme do ní maso. Hřiby opereme prudkým proudem studené vody, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Vypečený tuk zahřejeme, zlehka v něm podusíme plátky hub s cibulí. Nastrouháme sýr. Slijeme rýži, rozkvedláme vejce, vmícháme je do rýže. Houby, cibuli a rýži položíme na plátky masa a posypeme sýrem. |
5 | Plátky zapečeme asi 10 minut v troubě na prostředním roštu. |
6 | Upravíme maso na talíře a podáváme. |