Jednoduchý recept

Kávová granita

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 31581

Ingredience

200 g Cukr krupice
600 ml Expresso
1 polévková lžíce Máta
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 660kJ
11% Sacharidy 40 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 22 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kávová granita postup přípravy receptu:

1

Cukr a vodu zahříváme při mírné teplotě tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Celé přivedeme k varu a vaříme bez míchání další 4 minuty. Sirup na stěnách hrnce stíráme, aby se nepřipaloval.

2

Sirup přelijeme do mísy, kterou postavíme do ledové vody. Přimícháme vanilkovou esenci, vychlazené espresso a necháme zcela vychladnout.

3

Tento základ na granitu nalijeme do mělké misky, přikryjeme a necháme zmrznout. V mrazničce vydrží až 3 měsíce.

4

Půl hodiny před podáváním necháme vychladit misky. Nádobu se zmrzlou granitou otočíme na prkénko a přikryjeme na čtvrt minuty utěrkou namočenou v horké vodě. Granita by se měla vyklopit. Pokud se tak nestane, opakujeme postup s utěrkou.

5

Vyklopenou granitu pokrájíme a lehce rozmixujeme. Rozdělíme ji do misek a podáváme ozdobenou mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept