Lakovaná pikantní kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lakovaná pikantní kachna
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31836 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 kg | Kachna mražená |
1 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
1 hrst | Máta |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 ml | Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
100 ml | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Ořechy burské pražené |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 293,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cukr třtinový, Máta, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Koření pěti vůní, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lakovaná pikantní kachna postup přípravy receptu:
1 | Kachnu omyjeme a osušíme. Na marinádu smícháme koření pěti vůní, rýžové víno, sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidáme rozdrcenou chilli papričku a prolisovaný česnek. Maso potřeme zvenku i zevnitř marinádou, zbytek odložíme stranou. Necháme alespoň 2h odležet. |
2 | Troubu rozpálíme na 225C. Na hluboký plech dáme rošt, potřeme olejem a položíme na něj kachnu prsíčky dolů. Pečeme na spodní liště cca 30min. Poté stáhneme teplotu na 180C, kachnu obrátíme, potřeme zbylou marinádou a pečeme ještě 60min dokřupava. Do stehýnek občas píchneme vidličkou, aby se vypekl tuk. Jím kachnu přeléváme. |
3 | Omáčku hoisin rozdělíme do čtyř malých mističek a posypeme nasekanými burskými oříšky. Kachnu naporcujeme, dozdobíme otrhanými lístky máty a podáváme s omáčkou. Tu dle chuti můžeme naředit vodou. Jako příloha jsou vhodné např. fazolové výhonky s rýží. |
Poznámka
čas přípravy je bez doby marinování-2h