Krůtí nudličky v barevné zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí nudličky v barevné zelenině
Krůtí nudličky v barevné zelenině
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bujón slepičí |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibulka jarní |
200 g | Hrášek |
500 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
60 g | Paprika červená |
500 g | Směs zeleninová čínská |
60 ml | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 606,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Česnek, Cibulka jarní, Hrášek, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Směs zeleninová čínská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí nudličky v barevné zelenině postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Rozpálíme wok s olejem. Osmažíme drcený česnek, strouhaný zázvor a nakrájené jarní cibulky a smažíme je asi 1 minutu. Pak do woku dáme krůtí nudličky a rovněž je rychle smažíme, dokud není maso hotové. Vše vyndáme. |
2 | Smícháme ústřicovou omáčku, bujón a vodu a vše vlijeme do woku. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a přivedeme k varu. Po 2 minutách přisypeme mraženou zeleninu a ještě minutu necháme smažit. |
3 | Kuře, hrášek a jarní cibulky poté vložíme zpět do woku, promícháme se zeleninou a necháme 2 minuty prohřát. Hotový pokrm rozdělíme na jednotlivé talíře a ihned podáváme. |