Varšavské dršťky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Varšavské dršťky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 kg | Dršťky syrové |
200 g | Kosti hovězí morkové |
5 g | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový oříšek |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
20 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
3 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 205,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 131,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Dršťky syrové, Majoránka, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Varšavské dršťky postup přípravy receptu:
1 | Morkové kosti dáme vařit asi na 30 minut. Mezitím několikrát propereme dršťky ve studené vodě, spaříme je vroucí vodou a zcedíme. Nakrájíme na malé kousky, vhodíme do hrnce a zalijeme vývarem z kostí, na velmi mírném ohni necháme pozvolna vařit 4 hodiny. |
2 | Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a 30 minut povaříme v rendlíku s vodou a lžící másla. |
3 | Usmažíme světlou jíšku z mouky a másla, vmícháme uvařený morek z kostí. Zředíme vývarem z drštěk a na mírném ohni povaříme 5 minut. |
4 | Do drštěk přidáme vařenou zeleninu, okořeníme a osolíme. Vmícháme jíšku a krátce povaříme. |
5 | Na másle si osmažíme strouhanku dozlatova a zvlášť rozpustíme 2 lžíce másla. Podáváme vždy porci drštěk politou máslem, posypanou strouhankou a nasekanou petrželkou. |