Mrkvovo-hruškový salát s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvovo-hruškový salát s mandlemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33044 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
50 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 177,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Mandle, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvovo-hruškový salát s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Na suché pánvi opražíme mandlové lupínky, osolíme a opepříme. |
2 | Mrkev omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme. Hrušky zbavíme jádřinců a nastrouháme je k mrkvi. Citron smícháme s medem a takto připravenou zálivkou zakápneme salát. Promícháme a před podáváním posypeme mandlemi. |