Lomnické suchary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lomnické suchary
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33269 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
15 g | Droždí |
50 g | Mandle |
160 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
Na namáčení | |
---|---|
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
100 ml | Voda pitná |
Na obalení | |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 176,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Mandle, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Solamyl - bramborový škrob, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lomnické suchary postup přípravy receptu:
1 | V hrnku rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme lžíci mléka a lžíci mouky, na teple necháme vzejít. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, vlijeme vykynutý kvásek, rozkrájíme změklé máslo a nasekané mandle, které jsme spařili a oloupali. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které necháme alespoň dvě hodiny kynout. |
3 | Z vykynutého těsta vyválíme váleček o průměru asi čtyři centimetry, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, necháme opět kynout alespoň hodinu. Poté pečeme v předehřáté troubě. |
4 | Druhý den váleček krájíme na plátky, namáčíme v řídkém vařeném škrobu, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Usušíme na plechu. |
5 | Na škrob rozmícháme ve vodě Solamyl, svaříme, necháme vychladnout za občasného míchání. |