Poleva žloutková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Poleva žloutková
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3331 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 479kJ
40% Sacharidy 143 g
32% Tuky 24 g
2% Sodík 46 mg
25% Bílkoviny 14 g
Uhlovodany | 143g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 100,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Poleva žloutková postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. |
2 | Hotovou polevou můžeme potírat i vlahé pečivo, poleva tak lépe zaschne. |