Vepřové maso se zázvorem a koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso se zázvorem a koriandrem
Vepřové maso se zázvorem a koriandrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33644 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
100 g | Hrášek mražený |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Ucho Jidášovo |
520 g | Vepřová kýta |
100 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
marináda | |
---|---|
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Koriandr celý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1,5 polévková lžíce | Omáčka rybí |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 87,1mg |
Draslík | 825,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Vepřová kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Chilli omáčka, Cukr třtinový, Koriandr celý, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Pepř bílý, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Ucho Jidášovo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso se zázvorem a koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso z kýty omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Připravíme si marinádu: zázvor omyjeme, oloupeme, jemně nastrouháme a dáme ho do misky. Očistíme, omyjeme celý kořen koriandru a drobně pokrájíme. Přidáme ho k zázvoru. Koriandr se zázvorem smícháme s rybí omáčkou, šťávou z limetky, třtinovým cukrem, bílým pepřem a chilli omáčkou. Směs dobře promícháme a potřeme plátky masa z každé strany. Odložíme je na 10-15 minut, pak je pokrájíme na nudličky. |
3 | Očištěnou červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Sušené houby Jidášovo ucho namočíme do studené vody na 10-15 minut, pak je scedíme a pokrájíme. Koriandrové omyté lístky drobně pokrájíme. |
4 | Pokrájené maso rozdělíme na 2 porce, menší množství se ve woku lépe osmaží. Rozpálíme olej (dáme 2 lžíce na 1 porci) a maso za stálého míchání prudce osmažíme. Smažíme přibližně 2-3 minuty. |
5 | Osmažené maso dáme do mísy a zakryjeme ho. Do woku přidáme 1 lžíci oleje, když se rozpálí, orestujeme cibuli, pak k ní přimícháme houby, pokrájený koriandr a nakonec zelený hrášek. Restujeme za stálého míchání též jen 2-3 minuty. Zeleninu a houby promícháme s masem a s výpekem podáváme. |
Poznámka
K vepřovým nudličkám podáváme uvařené rýžové nudle.