Jednoduchý recept

Rýžový pudink s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33694

Ingredience

150 g Cukr moučkový
600 g Jahody zahradní
30 ml Likér Maraschino (Maraska)
700 ml Mléko polotučné
25 g Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
60 ml Sirup višňový
40 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
5 ml Tresť vanilková
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 016kJ
24% Sacharidy 88 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 51 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rýžový pudink s jahodami postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přivedeme k varu. Přidáme vanilkovou esenci, cukr, špetku soli a máslo. Vaříme velmi zvolna 25 minut. Mléko by se mělo zcela vstřebat. Odstavíme z ohně, do chladnoucí rýže vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec zakápneme Maraskem.

2

Rýžový pudink rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit.

3

Pudink na talířcích zdobíme čerstvými jahodami nakrájenými na půlky a pokapanými sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept