Recept

Rumovo-rozinková zmrzlina

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3380

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Hrozinky
180 ml Mléko polotučné
80 ml Rum
70 ml Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 618kJ
5% Sacharidy 16 g
6% Tuky 5 g
0% Sodík 6 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rumovo-rozinková zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Nejprve utřeme žloutky s cukrem doběla.

2

Smícháme mléko, smetanu a polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a postupně za stálého míchání přilijeme k utřeným žloutkům. Vzniklou směs v kastrůlku pomalu zahříváme, dokud nezhoustne na krém. Nevaříme!

3

Poté krém přecedíme přes síto, opatrně přilijeme rum, vmícháme rozinky, směs vložíme do zmrzlinového strojku a podle návodu připravíme zmrzlinu.

Poznámka

Kopečky zmrzliny můžeme dozdobit korintkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept