Recept

Závin s chřestem a holandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34090

Ingredience

400 g Chřest bílý
800 g Chřest zelený
250 g Holandská omáčka
500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
100 g Tvaroh tučný
4 ks Vaječný žloutek slepičí
3 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 298kJ
9% Sacharidy 33 g
55% Tuky 41 g
9% Sodík 187 mg
26% Bílkoviny 14 g

Závin s chřestem a holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z očištěného chřestu odkrojíme hlavičky a nakrájíme i zbytek chřestu na kousky. Nakrájený chřest i chřestové hlavičky povaříme 10 minut v osolené vodě.

2

Uvařený chřest kromě hlaviček rozmixujeme a přidáme k němu tučný, měkký tvaroh, mouku, škrob a žloutky. Vše dobře promícháme do hladka a ochutíme pepřem a solí.

3

Směs necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme plát, který položíme na utěrku a posypeme ho strouhankou.

4

Na plát těsta rozetřeme nádivku tak, aby zůstala třetina plochy těsta volná. Na rozetřenou nádivku rozložíme odložené chřestové hlavičky a opatrně závin stočíme k volné ploše těstového plátu. Zbývající volnou plochu těsta potřeme tekutým máslem a závin dozavineme. Závin přemístíme na plech, potřeme ho máslem a v troubě zahřáté na 180 °C pečeme asi 15 minut. Závin podáváme s holandskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept