Kmínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínka
Kmínka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34265 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 119,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kmínka postup přípravy receptu:
1 | V hmoždíři si roztlučeme kmín. Starší žemle pokrájíme na kostičky a nasucho je v pánvi za častého míchání usušíme. Pak je rozdělíme do talířů. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci si rozpálíme sádlo a kmín krátce restujeme, přidáme cibuli, osmažíme ji dorůžova, přidáme mouku, papriku, promícháme a krátce osmažíme (asi jen 30 sekund). |
3 | Pak hned přiléváme postupně vodu a stále mícháme, aby jsme jíšku rozpustili. |
4 | Když přijde polévka k varu, snížíme teplotu. Polévku vaříme asi 10 minut, dochutíme ji solí, přimícháme pažitku a nalijeme do talířů. |