Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 34279

Ingredience

175 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Likér třešňový
200 g Marcipánová hmota surová
2 polévková lžíce Med včelí
500 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy para
70 g Pistácie
320 g Tvaroh tučný
50 g Třešně
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 117kJ
23% Sacharidy 83 g
53% Tuky 40 g
2% Sodík 36 mg
31% Bílkoviny 17 g

Tvarohové jidáše postup přípravy receptu:

1

Omyté rozinky a koktejlové třešně nahrubo nasekáme a zakapeme likérem. Marcipán nahrubo nastrouháme. Ořechy a spařené pistácie nahrubo nasekáme.

2

Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme nakrájené máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, 3 vejce a tvaroh. Vypracujeme hladké těsto a zapracujeme do něj hrozinky, pistácie, ořechy a třešně.

3

Těsto rozdělíme na kousky po 100 g a vytvarujeme z nich jidáše. Na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

4

Ihned po upečení jidáše poptřeme medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept