Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35259

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
40 g Droždí
250 g Kompot meruňkový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
0,7 dl Mléko polotučné
1 kg Mouka polohrubá
1 l Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
0,1 dl Rum
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 096kJ
17% Sacharidy 63 g
32% Tuky 24 g
6% Sodík 117 mg
18% Bílkoviny 10 g

Staré koblihy postup přípravy receptu:

1

V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, 1 lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy vysypeme mouku, přidáme sádlo, rum, citronovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce, vylijeme kvásek a rukama vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo vykynout na 20 minut.

3

Na moukou posypaný vál vybereme z mísy vykynuté těsto, rozválíme ho a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 15 cm. Na každý kousek dáme 1/2 meruňky a koblihy pomoci prstů dobře uzavřeme. Skládáme je na vál, kde je necháme ještě 10 minut vykynout.

4

V hrnci na 1 l rozpáleného oleje koblihy pečeme z obou stran.

5

Upečené koblihy skládáme na talíř, smícháme moučku cukr s vanilkovým

6

a dobře posypeme každou koblihu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept