Párky v pivní marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párky v pivní marinádě
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35944 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce | Křen |
7 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kg | Párky jemné |
1,2 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 47,2mg |
Vláknina | 281,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Párky jemné, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párky v pivní marinádě postup přípravy receptu:
1 | Párky nakrájíme na špalíčky asi 5 cm dlouhé, na obou koncích nakrojíme do kříže a vložíme do vroucího piva a asi 10 minut vaříme. Poté párky vyjmeme a vložíme do zavařovacích sklenic. |
2 | V hrnečku smícháme se solamylem cukr a ocet a směs zašleháme do vroucího piva spolu s nastrouhaným křenem a hořčicí. Tři minuty povaříme a poté směs vlijeme na párky. Necháme několik dní marinovat. |