Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 36515

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Med včelí
0,5 l Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
150 g Mák mletý
60 g Máslo jihočeské
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 081kJ
18% Sacharidy 65 g
29% Tuky 22 g
10% Sodík 203 mg
26% Bílkoviny 15 g

Buchtičky s mákem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, vysypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, cukr, mléko a rukama vypracujeme hladké nelepicí se těsto, které necháme vykynout.

2

Vál posypeme moukou, přeložíme těsto z mísy, prohněteme, rozdělíme na tři díly, ze kterých uděláme dlouhé válečky a krájíme na 4 cm dlouhé kousky, které pokládáme na máslem vymaštěný plech. Odložíme na teplé místo, kde necháme vykynout 10 minut. Rozkvedláme v hrníčku 1 ks vejce, potřeme buchtičky, vložíme do horké trouby a pečeme asi 20 minut. Dorůžova upečené buchtičky posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme teplé na teplém talíři, polité roztopeným máslem, teplým medem a talíř ozdobíme čokoládovou polevou nebo karamelem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept