Medový meloun s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový meloun s parmskou šunkou
Medový meloun s parmskou šunkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36621 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Máta |
2 ks | Meloun cukrový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 dkg | Šunka parmská |
1 dl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 26,3mg |
Vláknina | 26,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový meloun s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Medové melouny dáme na 2 hodiny vychladit do chladničky. Po dvou hodinách je vyndáme, melouny rozpůlíme a odstraníme jádra. |
2 | Poloviny melounů rozdělíme na třetiny a položíme na misku. Plátky šunky naaranžujeme na porce melounu a posypeme pepřem. Před podáváním zakápneme troškou portského vína a posypeme nasekanou mátou. |