Londýnské ořechové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Londýnské ořechové řezy
Londýnské ořechové řezy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 36651 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
140 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
190 g | Ořechy vlašské |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 119,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Londýnské ořechové řezy postup přípravy receptu:
1 | V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřicí prášek. Vypracujeme těsto. |
2 | Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme marmeládou. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme cukr, znovu prošleháme a nakonec vmícháme mleté ořechy. Směs rozprostřeme na marmeládu. |
4 | Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme 25-30 minut. |
5 | Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme. |