Recept

Koláč z podzimních plodů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36747

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
85 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
náplň
2 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr třtinový
4 ks Jablka
1 hrst Ostružiny
1 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Tresť vanilková
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 157kJ
16% Sacharidy 59 g
38% Tuky 29 g
1% Sodík 25 mg
14% Bílkoviny 8 g

Koláč z podzimních plodů postup přípravy receptu:

1

V robotu prošleháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Přidáme vejce a znovu prošleháme. Těsto rozválíme a vyložíme jím máslem vymazanou a hladkou moukou vysypanou koláčovou formu o průměru 20cm. Dno několikrát propíchneme vidličkou a formu necháme 30 minut v chladu.

2

Potom na těsto položíme kolečko pečicího papíru, zatížíme fazolemi a korpus pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme z trouby, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 10 minut.

3

Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky. Rozšleháme žloutky s cukrem, smetanou a vanilkovou trestí.

4

Jablka spolu s omytými ostružinami rozložíme na korpus, zalijeme připraveným krémem, poprášíme skořicí a pocukrujeme.

5

Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě.

Poznámka

1 lžíci mouky a másla použijeme na vysypání a vymazání formy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept