Jednoduchý recept

Krupicový smaženec

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36759

Ingredience

60 g Cukr skořicový
500 ml Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
150 g Pšeničná krupice
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
14% Sacharidy 49 g
6% Tuky 5 g
1% Sodík 21 mg
17% Bílkoviny 10 g

Krupicový smaženec postup přípravy receptu:

1

Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme krupici, zvolna povaříme 5 minut a odstavíme, necháme chladnout. Do teplé, ne horké krupice vmícháme rozkvedlané vejce.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm postupně smažíme z těsta větší lívance z obou stran dozlatova. Natrháme je na větší kousky, rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem.

3

Ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept