Recept

Jahodová pěna s citrónem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36885

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
300 g Jahody zahradní
1 dl Mléko plnotučné
0,6 dl Sirup Monin - jahodový
150 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 786kJ
19% Sacharidy 68 g
11% Tuky 8 g
4% Sodík 83 mg
40% Bílkoviny 23 g

Jahodová pěna s citrónem postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme, umyjeme. Do misky dáme tvaroh, cukr, citrónovou šťávu, vanilkový cukr, dva žloutky, vsypeme jahody s mlékem a ovocnou šťávou a mixérem všechno dobře rozmixujeme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který vařečkou vmícháme do pěny.

Poznámka

Jahodovou pěnu podáváme studenou v dezertních menších miskách, ozdobenou vyšlehanou šlehačkou a v létě také s ledem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept