Tartuffo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tartuffo
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36886 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Čokoláda hořká |
85 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Sušenky Amaretti |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 191,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 15,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky Amaretti mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tartuffo postup přípravy receptu:
1 | Kulatou koláčovou formu o průměru 20cm vyložíme fólií na potraviny. |
2 | Bílky s cukrem šleháme v misce nad párou asi 5 minut do zhoustnutí. |
3 | V jiné misce nad párou rozehřejeme čokoládu a vmícháme ji do ušlehané směsi. Nakonec opatrně přimícháme ušlehanou smetanu spolu s brandy. |
4 | Těsto vlijeme do formy a necháme 4-5 hodin chladit. |
5 | Před podáváním vyklopíme tartuffo na talíř a odstraníme fólii. Moučník posypeme rozdrobenými sušenkami a poprášíme moučkovým cukrem. |