Tagliatelle se zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se zeleným chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36970 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Tagliatelle |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 190,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě vaříme tagliatelle podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou a udržujeme v teple. |
2 | Chřest očistíme, oloupeme, odkrojíme dřevitý konec a nakrájíme na malé kousky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme cukr a 15 minut v ní chřest vaříme. Po uvaření chřest vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek. |
4 | Vejce rozšleháme s ementálem, přidáme na kostičky nakrájenou parmskou šunku a přilijeme k cibuli a česneku. |
5 | Nakonec do směsi přimícháme kousky chřestu a těstoviny. Před podáváním pokrm posypeme nasekanou pažitkou. |