Jednoduchý recept

Losos na chřestu se zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37111

Ingredience

800 g Chřest bílý
50 ml Dolin - Vermouth
800 g Losos - filety
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
Přeliv
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 149kJ
4% Sacharidy 16 g
34% Tuky 25 g
16% Sodík 316 mg
82% Bílkoviny 46 g

Losos na chřestu se zálivkou postup přípravy receptu:

1

Losové filety pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli marinovat. Chřestové výhonky oloupeme a rozkrojíme napůl. Na pánvi rozehřejeme směs vína a vermutu, kterou jsme ochutili špetkou pepře. V této směsi dusíme chřest asi 15 minut. Když je chřest měkký, odložíme ho na teplé místo. Potom osmažíme marinované filety z lososa a také je odložíme na teplé místo. Servírujeme na předehřátých talířích

2

tak, že na rozloženém chřestu upravíme smažené filety,

3

které přelijeme smetanovou omáčkou. Tu připravíme tak, že do vývaru z chřestu zašleháme smetanu a lžíci škrobové moučky a minutu necháme povařit. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept