Hrnec s fazolemi černými - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrnec s fazolemi černými
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37291 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
225 g | Bambusové výhonky konzervované |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Fazolová černá omáčka |
125 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Karotka |
8 ks | Kukuřice |
250 g | Nudle rýžové |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
6 ks | Shiitake houby |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
275 g | Sýr sójový - Tofu |
125 g | Zelí čínské |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Karotka, Nudle rýžové, Olej rostlinný, Paprika červená, Shiitake houby, Sůl, Zelí čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Kukuřice, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrnec s fazolemi černými postup přípravy receptu:
1 | Do misky s teplou vodou namočíme houby na 25 minut, poté necháme okapat a přebytečnou tekutinu uschováme. Tuhé středy odstraníme a houby nakrájíme. |
2 | Tofu nakrájíme na kostičky. Rozpálíme v pánvi polovinu oleje, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme a necháme okapat. Přidáme zbylý olej a osmahneme houby, pokrájenou karotku, fazolky, bambusové výhonky, pokrájenou papriku, kukuřičky a přidáme pokrájené čínské zelí a vše smažíme 2 minuty. |
3 | Do směsi přidáme tofu, přimícháme sójovou omáčku, omáčku z černých fazolí a cukr, přivedem k varu, přidáme 6 lžic uschované vody smíchané se solamylem a pod pokličkou vaříme, než omáčka zhoustne a část se odpaří. Podle chuti dosolíme. |
4 | Rýžové nudle připravíme podle návodu a podáváme se směsí z pánve. |