Uzená šunka na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená šunka na červeném víně
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37875 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Badyán |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Fenyklová semínka |
10 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2500 g | Šunka uzená |
250 ml | Víno červené |
Marináda | |
---|---|
4 polévková lžíce | Džem brusinkový |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
1 kávová lžička | Paprika mletá uzená |
0,5 polévková lžíce | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 58,9mg |
Vláknina | 878,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Koriandr čerstvý, Víno červené, Ocet vinný červený, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Pepř černý mletý, Šunka uzená, Džem brusinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Paprika mletá uzená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená šunka na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce vlijeme vodu, přidáme červené víno, cibuli rozkrojenou na polovinu, česnek, badyán, koriandr, pepř, fenykl, nakonec do vody ponoříme uzenou vepřovou šunku. |
2 | Přivedeme k varu a vaříme asi 180 minut. |
3 | Mezitím v misce smícháme brusinkový džem, mletou skořici, mletou uzenou papriku a vinný ocet. Promícháme vše, až vznikne jemná omáčka. |
4 | Uvařenou šunku vyjmeme z hrnce, kůži na povrchu nakrájíme do mřížek a pomocí nože do kůže zapícháme hřebíček. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, šunku vložíme na plech vyložený alobalem a přelijeme připravenou omáčkou. Poté pečeme asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.