Zmrzlinový koláč s mandlovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlinový koláč s mandlovým likérem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38003 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Čokoláda bílá |
50 g | Čokoláda hořká |
75 g | Máslo čerstvé |
370 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Náplň | |
---|---|
1 l | Zmrzlina mandlová |
Poleva | |
100 ml | Cukr třtinový |
30 ml | Likér mandlový - Amaretto |
75 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Sirup javorový |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 62,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné, Zmrzlina mandlová, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlinový koláč s mandlovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Sušenky rozdrtíme pomocí válečku a drť vsypeme do mísy, přidáme máslo a na kostky nalámanou hořkou a bílou čokoládu. Rozmixujeme. |
2 | Připravíme si koláčovou formu a dno vysypeme rozmixovanou sušenkovou směsí a upěchujeme. Hmotu vytlačíme i po okrajích nahoru. |
3 | Koláčovou formu vložíme na 60 minut do chladničky. Poté ji vyndáme a naplníme mandlovou zmrzlinou, povrch uhladíme a vložíme na 60 minut do mrazáku. |
4 | V kastrolu smícháme javorový sirup, cukr, máslo a necháme na sporáku rozpustit, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Přidáme mandlový likér, důkladně promícháme a odstavíme ze sporáku. |
5 | Do mandlové směsi přimícháme smetanu a omáčku necháme vychladnout. |
6 | Z mrazáku vyjmeme zmrzlinový koláč a povrch zalijeme mandlovou směsí, koláčovou formu zakryjeme fólií a vložíme opět do mrazáku. |
7 | Po 60 minutách koláč vyjmeme z mrazáku a podáváme. |
Poznámka
3 hodiny na mražení